Архив для рубрики ‘Їжа, Кулінарія’

Лип
15

Перловка з якого зерна?

Опубликовано в Їжа, Кулінарія

Перловка – це культивовані ячмінь.

Лип
15

Як варити спагетті?

Опубликовано в Їжа, Кулінарія

Правильно зварити спагетті, щоб вони вийшли смачними, доварені, і не розлізлися, тому що їх переварили – дуже непросто. Я роблю так. Беру каструлю, велику і простору. Підсолюю її, і чекаю, коли вода закипить. Коли вода закипіла, я кидаю спагетті і відразу ж їх заважаю, щоб вони не злипалися. І потім не закриваючи кришкою, періодично помішуючи, я варю їх на сильному вогні до готовності, поки вони не стануть м’якими. Але дуже важливо вловити цей момент, щоб вони були трохи туговато, але не тверді, і не переварені. Хвилин п’ять, і вони готові. Потім зливанн з водою на друшлаг, потім розкладаєте по тарілочках і Перемащуємо гарненько маслом. Приємного апетиту!! :) До речі, спагетті дуже добре едятся з котлетами і з сардельками вареними :)

Лип
15

Як правильно варити кальмари?

Опубликовано в Їжа, Кулінарія

Для початку очистимо кальмари. Обшпарюємо гарячою водою і знімаємо всю шкуру і тельбухи з середини. Ставимо каструлю з водою на плиту і нагріваємо до кипіння. В іншу каструлю викладаємо кальмари, солимо, додаємо лавровий лист для запаху. Коли вода закипить, виливаємо в кастрблб з кальмарами. Ставимо кальмари на плиту. Після закипання варити всього лише 3мінути. Якщо варити їх довше, будуть як гумові.

Лип
15

Як зберегти якість зібраних овочів та фруктів?

Опубликовано в Їжа, Кулінарія

Для того, щоб зберегти якість і свіжість зірваних фруктів, досить просто їх упакувати в упаковку і помістити в морозильну камеру. При заморожуванні майже всі корисні властивості сохраняються і ви отримаєте свіжі фрукти тоді, коли вони вам понадобяться.

Лип
15

Що корисного в мандаринах?

Опубликовано в Їжа, Кулінарія

Мандарини – не простий фрукт. Його назва відбулася із Стародавнього Китаю. У ті часи мандарини вважалися розкішшю. Мандарини ще називають фаворитом грудня або казковим символом новорічних свят.

Що корисного в мандаринах?

Головною перевагою цього екзотичного плоду є велика кількість аскорбінової кислоти в ньому. Звичайно, це основне, але не єдине їх властивість. Вони знижують рівень холестерину в крові, зміцнюють імунну систему. У м’якоті мандарин міститься вітаміни D, K, В, ці вітаміни мають протіворахітнимі властивостями, сприяють еластичності кровоносних судин, нормалізують сон, поліпшують і прискорюють обмін речовин, а так само пам’ять, підвищують апетит, покращують травлення.

Читать полностью »

Лип
15

Як смажити шампіньйони?

Опубликовано в Їжа, Кулінарія

Для початку потрібно гарненько помити. Смажити краще на вершковому маслі цілими. За смаком додаємо сіль, карі та хмелі-сунелі.

Лип
15

Що таке фундук?

Опубликовано в Їжа, Кулінарія

Одним з найпопулярніших серед горіхових є фундук. Його популярність обумовлена не тільки смаком при вживанні в їжу, цей горіх використовують і в парфумерії, медицині, живопису та ін
Використовують не лише ядра, саме дерево активно використовується при виготовленні промтоварів: ручки для дачних інструментів, наприклад, граблів, лопат, сапок, роблять обручі, стільці, плетуть кошики, крісла гойдалки і т.
д. Деревина фундука придатна для отримання найдрібнішого вугілля, він входить до складу пороху, також застосовується при малюванні. Навіть листя, шкаралупа, кора дуже корисні, кори, наприклад, можна використовувати під час дублення шкіри. А масло фундука застосовують у фармацевтиці, воно містить вітамін Е (токоферол) – відмінний потужний антиоксидант, він позитивно впливає на тривалість життя, чим і обумовлені рекомендації до вжитку його літнім людям. Його рекомендують їсти систематично тим, хто страждає неврозами, недокрів’ї, ожирінні, діабеті, у кого проблеми з серцем, хто знаходиться в стані хронічної втоми. Також він дуже корисний дітям.

Читать полностью »

Лип
15

Як правильно вибрати подушку?

Опубликовано в Їжа, Кулінарія

Як правильно вибрати подушку?

Щоб правильно вибрати подушку, необхідно звернути увагу на:

  • Пошиття. Шов повинен бути міцним і дрібним, без маленьких дірочок. Проколи від голки теж не повинні бути великими, інакше вони швидко порвуться.
  • Позу, в якій ви спите, вашу фігуру і матрац. Вам потрібно більш висока подушка, якщо ви спите на боці. Якщо поза для сну – на животі та спині, то потрібна подушка трохи нижче. Для тих, у кого широкі плечі, потрібно більш висока подушка, оскільки вигин хребта у таких людей вище. Якщо матрац у вас м’який, то краще вибирати подушку вище.
  • Жорсткість подушки. Для сну на боці потрібна більш жорстка подушка. Для сну на животі – більш м’яка. Для сну на спині – подушка середньої жорсткості.
  • Розмір подушки. Найголовніше довжина подушки не повинна бути більше ширини матраца. Висота повинна дорівнювати ширині плеча.
  • Наповнювач. Подушка повинна бути помірно пружною і м’якою, це залежить від матеріалу. Подушка повинна забезпечувати оптимальне положення хребта, м’язи спини і шиї повинні бути розслаблені, а кровообіг не повинно нічим утруднятися.
  • Читать полностью »

    Лип
    15

    Що таке кешью?

    Опубликовано в Їжа, Кулінарія
    Лип
    15

    Як готувати фондю?

    Опубликовано в Їжа, Кулінарія

    Фондю це швейцарське блюдо, готують його в спеціальному посуді жаровідпірної. Швейцарія славиться своїми сирами, тому для фондю використовують самий різний сир. Фондю це блюдо з сиру і вина, ці два інградіентом повинні бути обов’язково. Крім сирного фондю, можна готувати м’ясне, м’ясо в соусі, або десертне фондю це шоколадне.

    Читать полностью »